Vijenac 767 - 769

Matica hrvatska

KUPRES  – PREDSTAVLJANJE ZBIRKE PJESAMA

Neke slike utkane ostanu, neke uspomene ne blijede…

Ivana Lovrić

 

Promocija zbirke pjesama Krajobrazi duše Ante Brajka Anteka, pjesnika iz Šujice, održana je 8. srpnja u Hrvatskom domu u Kupresu. Promociju je organizirao Ogranak Matice hrvatske u Kupresu u suradnji s Hrvatskim domom.


Snježana Redžepagić, Ljuba Đikić, Ružica Hrnjkaš Živković, Josip Ivić Rašo,Ante Brajko Antek, Mate Kelava

Promociju je moderirao Josip Ivić Rašo, a knjigu su predstavili Ružica Hrnjkaš Živković, predsjednica Ogranka MH u Kupresu, Mate Kelava, predsjednik Ogranka MH u Tomislavgradu, književnica i novinarka Ljuba Đikić, Snježana Redžepagić te autor knjige Ante Brajko Antek.

„Čitajući pjesme koje je napisao čovjek koji je gotovo dva desetljeća mlađi od mene, imala sam osjećaj da ih je pisao netko mojih godina, netko tko je sa mnom odrastao u istom vremenu i prostoru. I ne čudi me što smo pjesnik Ante Brajko, Šujičak, i ja, Kuprešanka, na sličan način doživjeli svoje djetinjstvo, krajolike u svim godišnjim dobima, obitelji s punom kućom djece, odnose prema bližnjima, prema Bogu i Crkvi, prema svom kraju i svom narodu“ – rekla je Ružica Hrnjkaš Živković.

Stihove su recitirale Rebeka, Nikol i Željka Barišić. U glazbenom dijelu nastupali su Noa Barišić, mladi pijanist iz Šujice, Anica Ivić i Lucija Ivić, učenice glazbene škole iz Kupresa, Karla Radoš, solistica iz Tomislavgrada i sam autor predstavljene zbirke, koji je nastupio uz potporu klape Sveti Jeronim. Antek je ujedno autor i skladatelj vlastitih pjesama te solo pjevač koji je na kraju promocije oduševio nazočne pjesmom Arsena Dedića Dida moj.

Vijenac 767 - 769

767 - 769 - 27. srpnja 2023. | Arhiva

Klikni za povratak